Login

Manager Business Reporting

Voor een woningcorporatie in Rotterdam zijn wij op zoek naar een Manager Business Reporting voor 36 uur per week voor vast in loondienst.

Rotterdam
Vast
32 - 36 uur 36 - 40 uur
Zuid-Holland

Job description

Voor een woningcorporatie in Rotterdam zijn wij op zoek naar een Manager Business Reporting voor 36 uur per week voor vast in loondienst.

Deze woningcorporatie heeft een nieuwe ondernemingsstrategie die concreet en ambitieus is. Business Reporting vormt onderdeel van Bedrijfsvoering. Bedrijfsvoering helpt om de doelen van de strategie scherp te stellen en ondersteunt de organisatie om de ondernemingsstrategie te realiseren. We denken in mogelijkheden, werken samen en durven initiatief te nemen.

Business Reporting (Financial Control) verzorgt alle periodieke financiële management- en verantwoordingsrapportages, zowel intern als extern ter ondersteuning van besluitvormingsprocessen. Team Business Reporting biedt ondersteuning aan de kwartaal- en maandrapportages en het opstellen van financiële analyses en prognoses, en het monitoren van de KPI’s. Als Manager Business Reporting draagt je bij aan de eindverantwoording over de processen jaarrekening, begroting, DVI, DPI en Aedes benchmark. Je zoekt actief de samenwerking op met de Business Controllers en met de Financiële Administratie. Jouw toekomstig team bestaat uit zeven (senior) Financial Controllers.

Jouw werkdag

In de ochtend lees in de trein je mail en bereid je de dag even voor. Eenmaal aangekomen op kantoor drink je een kop thee en maak je een praatje met je collega’s.
Om 09:00 uur heb je een overleg met de Accountant en je twee teamleden. Jullie bespreken de voortgang van de jaarrekening.
Een half uur later heb je een managementteam overleg. De agendapunten voor vandaag zijn personeelsbeleid, traineeship, het kwartierplan en het persoonlijk leiderschap traject. Je deelt je visie hierover en geeft feedback en koppelt het terug naar je team.
Om 12:00 uur heb je een weekstart met je team. Je bespreekt de kwartierrapportages, jaarrekening en beantwoord vragen van je collega’s. Als coachend leidinggevende heb je affiniteit met de inhoud, maar ben je ook in staat de inhoud los te laten en geef je je medewerkers hiervoor verantwoordelijkheid. Je geeft kaders aan en faciliteert jouw medewerkers in het pakken van de juiste rol. Je staat dicht bij het team en met jouw enthousiasme, doortastendheid en daadkracht neem je de medewerkers mee en ontwikkel je de persoonlijke- en teamprestaties.
Lunchtijd! Samen met je team eet je in de bedrijfskantine en daarna wandel je samen met Manager Risk & Control om wat zaken af te stemmen in de samenwerking.
Tegen drie uur heb je een overleg met de Bestuurder en Directeur Bedrijfsvoering. Jullie bespreken de bestuursrapportage. Je geeft toelichting hierop. Hierna beantwoord je mailtjes.
Eind van de dag heb je een bila met een startende Financial Controller. Zij heeft een hulpvraag. Door goed door te vragen en coachende vragen te stellen, kun je haar verder helpen.
Je wenst iedereen een fijne dag en daarna log je uit en pak je de trein terug naar huis.

Requirements

  • Je bent een dienend leider. In je stijl van leidinggeven schakel je gemakkelijk, inspireert, stimuleert en geef je medewerkers het vertrouwen om zelf het verschil te maken.

  • Je bent je ervan bewust dat je zowel in- als extern een verbindende rol hebt. Hiernaast ben je daadkrachtig. Het werk is soms uitdagend, vraagt om lef en je durft knopen door te hakken. Dit doe je met overtuigingskracht.

  • Je kunt strategisch adviseren, bent analytisch en betrouwbaar. Voor de Planning & Control cyclus weet je de deadlines naar je hand te zetten.

  • Ook heb je ruime ervaring met het opstellen van jaarrekeningen en bij voorkeur heb je kennis van de wet- en regelgeving van de branche.

  • Je hebt WO werk- of denkniveau, richting Accountancy of Financial Control.

Benefits

Schaal M CAO Woondiensten
Manager Business Reporting
Nieuw item
Corpo Mission Groep B.V. uses cookies to remember certain preferences and align jobs interests.